Čas čítania
menej ako1 minúta
Babičkina šľahačková roláda
marec 09, 2013 - 20:59
Neviete, akú sladkú dobrotu upiecť vašim drobcom? Čím ponúknuť nedeľňajšiu návštevu? Prinášame vám inšpiráciu v podobe receptu na chutnú šľahačkovú roládu.
Suroviny:
3 PL hladkej múky
1 PL škrobovej múčky
3 PL kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
5 vajec
1 PL kakaa
Plnka:
1 balíček stužovača šľahačky
250 ml Babička šľahačky
ovocie
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame ostatné sypké suroviny a nakoniec sneh z bielkov. Jemne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Korpus na roládu pečieme na približne 200 °C asi 14 minút. Upečený korpus necháme trochu vychladnúť a vlažný zvinieme aj s papierom na pečenie. Necháme chvíľu odležať. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Roládu rozmotáme, papier odstránime a cesto potrieme šľahačkou. Zavinuté necháme odležať v chladničke a podávame pocukrované. Do šľahačky môžeme zamiešať kúsky ovocia.
Dobrú chuť!
Autor: ZV
Foto: Babička
Komentáre