Dnes je pondelok, 16.december 2019, meniny má: Albína
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Malinová roláda - Letné pečenie s RISO

júl 12, 2019 - 12:53
Chuť malín k letu automaticky patrí. Pripravte si lahodné letné maškrty a zintenzívnite ich chuť pomocou kvalitných výberových džemov. Je to jednoduché.

Malinová roláda

6 vajec, 190 g trstinového cukru, 60 g kakaa

Plnka: 250 g tvarohu, Malinový džem RISO, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL trstinového cukru, 125 g malín

Bielky s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a pridávame preosiate kakao. Do tejto zmesy postupne ručne zašľaháme tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla. Pečieme na 220°C 7 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho stáčať, ako pri klasickej roláde. Natrieme ho stredne hrubou vrstvou džemu. Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom a pridáme tvaroh. Vychladnuté cesto natrieme krémom a poukladáme naň čerstvé maliny. Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.

- - Inzercia - -