img

Horoskop na 10.02.2016
Baran
Baran
Baran
Baran
Na úspech bude treba ešte niečo, čo vám momentálne chýba. Spojte sa s niekým, kto to má ako ovplyvniť. Dnešnú stredu budete trochu viac nervózni. Upokojíte sa až podvečer, keď sa Luna dostane do trigónu, dobrého postavenia s vašou planétou, Marsom. Potom budete mierovou cestou vybojovať citlivejšou formou to, o čo veľmi stojíte. Niektoré dobré správy rýchlo šíria, časť z nich sa bude týkať aj vás.
späť
Býk
Býk
Býk
Býk
Informácie, ktoré dostanete, nemusia celkom zodpovedať skutočnosti. Čo môžete, to si radšej overte. Niečo dnes budete musieť viackrát zopakovať. V partnerstve potrebujete viac, než vám partner chce dať. Musíte si to od neho vypýtať. Dnešnú stredu má vaša planéta, Venuša, už od rána, zosúladené energie s planétou šťastia, Jupiterom a večer aj s Lunou. Mali by ste sa, i preto, dnes s ľuďmi, zvlášť so ženami, ľahšie dohodnúť.
späť
Blíženci
Blíženci
Blíženci
Blíženci
Vyhnite sa dnes priamej konfrontácii so svojimi súpermi, zvlášť, ak sú od vás výrazne starší. Nemáte na to dostatočnú prípravu. Luna je dnešnú stredu v kvadratúre so Saturnom. Aj preto, budú vaše kroky poznačené obavou o výsledok. Ak chcete uspieť, musíte ich zmierniť. V partnerstve urobte všetko pre úspech. Brali ste to na ľahkú váhu. Kakao v čokoláde znižuje tvorbu látok vyvolávajúcich stres.
späť
Rak
Rak
Rak
Rak
Nepremárnite výhodné energie na doriešenie domácich, ale i pracovných, nezrovnalostí. Vaša Luna má dnes celkom dobré energie s ostatnými planétami, len so Saturnom je od dopoludnia v kvadratúre. Nie je dobré vyvolať spory s predstaviteľmi moci, na úradoch a so šéfmi. Rozľútostili by ste sa vy, nie oni. Svoje plány by ste dnešnú stredu nemali výrazne meniť, stačí ich len trochu modifikovať.
späť
Lev
Lev
Lev
Lev
Doma sa dnes zamotáte do vlastných slov, hľadajte cestu von. Bude to však poriadna fuška. Máte nádej na úspech, len nesmiete podľahnúť predstave, že podstatné kroky už máte za sebou. Dnešnú stredu sa môžu udiať zázraky, ale musíte im trochu pomôcť. V láske bude mierna neistota prospešná, vyburcuje vás. Nemali by ste to však preháňať. Neprezraďte niečo, čo môže vyvolať roztržky.
späť
Panna
Panna
Panna
Panna
Vyčkávať je zbytočné. Urobte to, čo ste chceli už dávno spraviť. V partnerstve, ale ani pri rôznych nových dohodách, sa dnešnú stredu nespoliehajte len na slová. Najlepšie je všetko mať podchytené na papieri. Dnes príde niečo nové, čo ste ešte nezažili. Treba si to poriadne vychutnať. Vo financiách pomáhajte tým, ktorí to potrebujú, nie tým, ktorí sa tak tvária. Večer vládnu príjemné energie planéty lásky, Venuše.
späť
Váhy
Váhy
Váhy
Váhy
Problémy sa taja niekde vo vašom vnútri, budete potrebovať pevné nervy. Niektoré veci nepôjdu podľa vašich predstáv. Doma hovorte aj o tom, čo vás trápi. Je to pre vás veľmi dôležitá téma. Nastal čas, aby ste svoje myšlienky sústredili na dôležité veci. Obrovskú výhodu budete mať v tom, že momentálne dokážete triezvo a realisticky uvažovať. Pomocou metodického prístupu môžete vo svojich plánoch skvele napredovať.
späť
Škorpión
Škorpión
Škorpión
Škorpión
Budete mať problém rozumne vysvetliť niektoré svoje kroky. Musíte však povedať aspoň niečo. Môžete stratiť len to, čo máte, tak si to poriadne chráňte. V láske budete mať rozum iba na začiatku. Potom ho definitívne stratíte. V tomto období budete náchylnejší na zápaly a úrazy z neopatrnosti. Sústreďte sa na ovládnutie vôle, mysle a intuície. Keď sa naučíte spájať tieto energie, dosiahnete oveľa viac.
späť
Strelec
Strelec
Strelec
Strelec
Preukážte svoju dobrú vôľu a skúste dosiahnuť prijateľnú dohodu. Akoby ste stratili iskru na jednanie s kolegami. Tvrdohlavosťou sa presadíte ťažko. Ukážte svoj zmysel pre humor. Vaša viera v to, že to dokážete, že sa to podarí, vám pomôže prekonať aj tie najťažšie okamihy a chvíle na ceste za vaším snom a túžbou. Smola sa na vás môže prilepiť kdekoľvek a kedykoľvek. Všetky vaše kroky by mali byť opatrnejšie.
späť
Kozorožec
Kozorožec
Kozorožec
Kozorožec
Vyhnite sa ľuďom, ktorí to síce s vami myslia dobre, ale snažia sa to presadiť nasilu. Aj detstvo, a jeho vplyvy, sa prejavia často nečakane, a niekedy aj nevhodne. Snažte sa, aby ste z mnohých informácií rozpoznali ich skutočnú hodnotu. Dnešnú stredu budete mať priestor na improvizáciu, pripravte sa dopredu. V partnerstve si dajte povedať. Partner vie, o čom hovorí. Môžete sa mu zveriť do rúk.
späť
Vodnár
Vodnár
Vodnár
Vodnár
Sila nie je všetko, potrebujete aj rozum, intuíciu a inštinkty. Dnešnú stredu sa všetko podstatné odohrá rýchlo, ledva to budete stíhať. Pozorne si vypočujte všetko, čo vám ostatní chcú povedať. Možno zmeníte niektoré rozhodnutia. Dnešnú stredu ukážte, že by si vás partner mal vážiť. Malo by stúpnuť vaše, i miláčikovo, sebavedomie. Vzájomné energie Luny a Venuše podporia príjemný večer.
späť
Ryby
Ryby
Ryby
Ryby
Niektorí ľudia sa na vás spoliehajú, nemali by ste ich, ani dnešnú stredu, sklamať. Urobte všetko, čo sa len dá. V niečom budete mať už na začiatku jasno. Dodržujte stanovený postup. V láske vám chýba niečo, čo by partnera zaujalo. Zapojte svoju fantáziu. Vráťte sa na miesto, odkiaľ ste vyšli. Aspoň budete môcť všetko zopakovať, a lepšie. Večer planéty podporujú lásku. Cesnak likviduje baktérie a chrípku.
späť
horoskop od moneo.sk
 

Medovníčky ma spájajú s domovom

Zdielať tento článok

Košičanka Karolína si splnila sen. Už deväť rokov žije s rodinou vo Veľkej Británii a živí sa tým, čo ju baví. Venuje sa cukrárskemu dizajnu. Má päť hviezdičiek, čo je najvyšší rating kvality a všíma si ju aj odborná cukrárska tlač. O jej výtvoroch písali v USA aj v Británii. Anglický farmársky vidiek miluje, no občas by ho najradšej presťahovala na Slovensko.

Medovníčky ma spájajú s domovom

Cukrárka – podnikateľka a mama nápor v predvianočnom čase zvláda aj vďaka tomu, že si dokázala určiť tempo. „Keďže do rodiny pribudli dve deti, rozhodla som sa spomaliť. Teraz pečiem len jednu tortu za týždeň. Tohtoročné predvianočné obdobie sa trošku zintenzívnilo, nabrala som si na seba prípravu tort aj medovníkov naraz,“ prezrádza. Aby nebol doma zhon, detailnejšiu prácu si odkladá na večer, keď deti zaspia. V tichu sa jej pracuje oveľa lepšie. „Moje deti však milujú, keď pečiem. Len čo zapnem mixér, nastúpia s miskami a lyžičkami v ruke. Sú neustále pri mne, lebo kým sú malinké, potrebujú mamu. Nie opatrovateľku, susedku, ale mamku. Keď mám veľa práce, snažím sa zapájať deti do všetkého, čo robím, a starší Daniel je vďaka tejto praxi v modelovaní veľmi dobrý,“ prezrádza sympatická absolventka Hotelovej akadémie v Košiciach. Cukrárske remeslo ju očarilo vďaka šikovnej majsterke, ktorá nádherne stáčala marcipánové ruže. Od začiatku vymýšľala netypické kreácie. 
 
S rodinkou
 
Čipky na zjedenie
Karolína žije v krajine, ktorá má bohatú cukrársku tradíciu. Zaujímalo ma, či sa snaží obohatiť ju aj o niečo naše. „Je to paradox. Kým som žila na Slovensku, lákalo ma všetko cudzie, americké, írske. Keď teraz žijem na tom západe, nadovšetko obdivujem našu vlastnú kultúru. Klobúk dolu pred všetkými čipkárkami, medovnikárkami, chlebovými pekárkami a každým, kto udržiava naše prastaré slovenské remeslá pri živote. Na každom trhu, aj na internete, vždy spomeniem Slovensko a reprezentujem nás tým najlepším, čo dokážem vykúzliť. Našťastie na anglickom farmárskom vidieku je pre takéto veci veľké pochopenie a obdiv,“ hovorí a jej slová potvrdzujú nádherne zdobené medovníky s filigránsky prepracovanými vzormi. „Pri reprodukcii gerlachovskej čipky som sa zapotila oveľa viac ako pri všetkých ostatných prácach,“ dodáva. Inšpirácie hľadá zakaždým inde. „Ako mi povedala jedna úžasná slovenská „medulienka“ Mafka, medovník sa dá vidieť všade a vo všetkom. Ja ho vidím v košieľke, dečke, výšivke, architektúre, ale aj v objektoch, prírode, zvieratkách. Celý život je jednou veľkou inšpiráciou, stačí mať oči a srdce otvorené.“ Otec, umelecký fotograf, je na dcérine úspechy hrdý. „Vidí, že do cukrárstva prenášam svoje umelecké cítenie. A pre moju mamku je dôležité, že sme zdraví a máme sa radi.“ Z tradičných anglických cukroviniek si obľúbila korpus Madeira. „Je ako bábovka, základom je maslo. Vždy krásne narastie a tortu pekne podrží. A musím spomenúť aj anglickú chuť pre horkú čokoládu a ich sýty čokoládový korpus.“
 
Medovníky od výmyslu sveta
 
Fórum slovenských medulienok
V začiatkoch jej pomáhali bežné stránky o pečení, no dnes namiesto sledovania návodov si vymýšľa vlastné motívy a postupy práce. „Samozrejme, mám pár skvelých kamarátok cukrárok a v jednom malom fóre si navzájom vymieňame skúsenosti, ale každá dobrá tortová či medovníková dizajnérka vie, aké je dôležité byť originálna a sama sebou. Preto nikoho nekopírujem. A čo sa medovníčkov týka, slovenská stránka medovnikárok je taký môj kútik pokoja, do ktorého sa vraciam často a rada. Medovníky, ktoré tam vidím, sú odrazom vnútorne krásnych ľudí, ktorí ich tvoria.“ Medzi horúce cukrárske novinky patrí napríklad želatínová technika, ktorá dokáže napodobniť číre sklo. Sú také vážky na vode vôbec na zjedenie? „Zjesť sa dajú, ale chutia ako neochutená želatína. Pri objednávke svadobnej torty nevesta spomenula, že miluje vážky, tak som počas voľnejšieho týždňa experimentovala so surovinami. Konečný výsledok, vrátane vodopádu, bol realistický,“ spomína si. Ako prezrádza, že nie všetko, čo vytvorí sa dá zjesť. „Dlho som sa vyhýbala použitiu drôtikov. Pri menšej torte sa vždy snažím, aby bola stopercentne jedlá. Avšak pri posledných projektoch som už ustúpila. Jazdca na koni, stojaceho na zadných nohách, s vytaseným mečom bez drôtikov a špiliek neurobíte.“ Pri prezeraní Karolíninho portfólia ma zaujala torta s párikom skautov. Už na prvý pohľad mala svoj príbeh. A toto je vraj začiatok každého podobného projektu. „Ľudia majú radi exkluzivitu. Moja práca je vždy šitá na mieru podľa želaní ľudí. Tento pár chcel sošku, ktorá sa nedá zjesť a ktorá by im ostala naveky. Tak som po prvý raz siahla po polymérovej hline, ktorá sa dá vypáliť doma v rúre, a pomaľovať akrylovými farbami.“ K najúspešnejším projektom patrí Karolínina torta O Janíčkovi a Marienke, ktorú nedávno uverejnil americký časopis Cake Central. „To bol pre mňa veľký úspech, pretože som premenila obrázok z klasickej zbierky rozprávok Bratov Grimmovcov do torty. A že som medovnikárka, téma perníkovej chalúpky ma neskutočne bavila.“
  
 
Viac sa dočítate v SLOVENKE!
 
Autor: MILOSLAVA HRIADELOVÁ
Foto: Thinkstock, archív
Kľúčové slová: 
medovníky, cukrárstvo, Vianoce, Karolína

6 fotografií
© 2016 STAR production s.r.o. | Odkazy Created by ActivIT
Tento web používa súbory cookies. Viac informácií TU.