Dnes je utorok, 23.október 2018, meniny má: Alojzia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kurací stejk na hubovej omáčke s dusenou ryžou

máj 02, 2018 - 07:53
My, Slováci, sme pohostinný národ, keď sa ku nám ohlásia hostia, snažíme sa ich čo najlepšie privítať. Listujeme v kuchárskych knihách, klikáme na internete, čo by sme uvarili a upiekli, čím by sme ich prekvapili. Niekedy však stačí aj klasika, dobre po domácky ochutená, napríklad kurací stejk, ktorý ozvláštnime hubami.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
4 kuracie prsia
2 Hrste sušených hríbov
20 ml 33 percentnej šľahačky
1 dl vývaru
1 Cibuľu
  čierne mleté korenie
  Červenú mletú sladkú papriku
  Soľ
  olej
2 Hrnčeky ryže (500g)
4 Hrnčeky vody
1 zarovnanú čajovú lyžičku soli
1 Cibuľu
1 pl Oleja
Inštrukcie: 

Ryžu očistíme a premyjeme vodou. Vodu zlejeme. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Očistenú cibuľu pokrájame na drobno a dáme do hrnca opražiť na oleji. Keď je zlatistej farby, pridáme ryžu a trošku ju popražíme. Zalejeme vodou, posolíme, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. Keď voda začne vrieť, vložíme prikrytý hrniec do rúry. O 10 minút ryžu premiešame, prikryjeme a necháme ešte 10 minút v rúre. Po tomto čase je ryža hotová.

Kuracie prsia umyjeme a dôkladne osušíme, okoreníme a osolíme. Na panvici na rozpálenom oleji pečieme steaky z oboch strán. Cibuľku orestujeme, pridáme k nej sušené hríby, ktoré sme predtým namočili, pridáme smotanu, vývar a necháme povariť.

- - Inzercia - -