Dnes je štvrtok, 16.august 2018, meniny má: Leonard
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Tradičný terchovský demikát

máj 10, 2018 - 07:42
Niet nad dobrú polievku ako od babičky. Pripravte si rýdzo slovenskú pochúťku podľa originálnej receptúry šéfkuchárky z rezortu Drevenice Terchová.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
5 minút
Ingrediencie: 
500 g Bryndze
500 ml smotany 33%
1 kg Zemiakov
1 l Vody alebo vývaru
7 g Mletej červenej papriky
100 g cibule
200 g Údenej slaniny
  Soľ
  Mleté čierne korenie podľa chuti
1 Zväzok jarnej cibulky
Inštrukcie: 

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme v jemne osolenej vode alebo vývare. V smotane si dobre rozmiešame bryndzu a pridáme k zemiakom. Zvlášť na panvici si roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Upraženú slaninu vyberieme z masti do misky. Na rozpálenej masti opražíme cibuľu nakrájanú na kocky a na koniec pridáme mletú červenú papriku. Zmes pridáme do hrnca so zemiakmi a bryndzou a rozmixujeme. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Na tanieri podávame demikát ozdobený jarnou cibuľkou, opraženou slaninkou a rozmrvenou bryndzou.

- - Inzercia - -