Dnes je nedeľa, 16.december 2018, meniny má: Albína
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Starkine slané pagáčiky

marec 19, 2013 - 14:12
Naše staré mamy vždy ukuchtili jedlá zo zdravých surovín, a navyše takej úžasnej chuti, že aj po rokoch sa vám zbiehajú pri predstave na tieto dobroty slinky? Prinášame vám ďalší recept z babičkinej kuchyne, tentoraz na výborné pagáčiky.

 

Suroviny:
Cesto 1:
500 g hladkej múky 
3 tégliky Babička smotany kyslej
3 žĺtky
Cesto 2:
250 g hladkej múky 
500 g Babička masla
soľ
1 vajce na potretie
sezam alebo hrubá soľ na posypanie
 
Postup:
Z uvedených prísad spracujeme dve cestá. Na pomúčenej doske vyvaľkáme smotanové cesto, na to položíme maslové cesto, spolu prevaľkáme a poskladáme - preložíme tretinu cesta zľava doprava, na to zvyšnú časť cesta sprava doľava, potom zospodu nahor a na to zvrchu nadol – až nám vznikne kocka. Necháme odpočinúť 20 minút a ešte dvakrát prevaľkáme a poskladáme, vždy po 20 minútach.
Potom vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, potrieme vajíčkom, posypeme napr. sezamom alebo hrubou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. 
 
Dobrú chuť!
 
Autor: RED
Foto: Babička

- - Inzercia - -