Slovenské regióny sú mimoriadne bohaté na kultúru, tradície, zvykoslovie, ale aj gastronomické špeciality, a to najmä pokiaľ ide o vianočné sviatky a štedrú večeru.
Nebránite sa kulinárskym experimentom, a to dokonca ani počas Vianoc? V tom prípade ste na správnom mieste. Kapra na štedrovečerný stôl možno pripraviť aj s výraznou obmenou.
Obdobie Vianoc je plné tradícií a zaužívaných zvykov. No čoraz viac nás by rado popustilo opraty fantázie a prinieslo na stôl aj dobroty, ktoré sme možno ešte neochutnali.
Ešte skôr, než príde Mikuláš, mali by ste stihnúť upiecť nejakú sladkú voňavú dobrotu, ktorou ho pohostíte. Prizvite si k práci aj najmenších a užite si spoločnú radosť zo sladkých príprav.
Ešte skôr, než príde Mikuláš, mali by ste stihnúť upiecť nejakú sladkú voňavú dobrotu, ktorou ho pohostíte. Prizvite si k práci aj najmenších a užite si spoločnú radosť zo sladkých príprav.
Ich výroba nie je taká zložitá, ako sa na prvý pohľad zdá. Pralinkovanie je mimoriadne príjemná a kreatívna činnosť, ktorá otvorí myseľ fantázii a o chvíľu budete priateľov zásobovať všakovakými...
Gaštany majú minimum tuku, zato však veľký obsah vitamínov C, B1, B2, E a minerálov. Pozitívne vplývajú na žalúdok, srdce, mozog, reumatické ochorenia a krvný obeh. Okrem toho majú antiseptický...
Hovorí sa, že polievka by nemala v našom jedálnom lístku chýbať ani jeden deň. Pripravili sme sériu receptov na výdatné polievky, ktoré zahrejú a zasýtia natoľko, že nimi nahradíte aj večeru.
Voňavé bylinky, kvalitné mäso a nápadité recepty, to je dokonalá kombinácia k tomu, aby vzniklo lahodné jedlo. Ak ho ešte pripravíte s láskou, jesenné hodovanie bude nezabudnuteľné.
Voňavé bylinky, kvalitné mäso a nápadité recepty, to je dokonalá kombinácia k tomu, aby vzniklo lahodné jedlo. Ak ho ešte pripravíte s láskou, jesenné hodovanie bude nezabudnuteľné.
Jeseň nás zaháňa do tepla príbytkov. Aj chaty či chalupy si vychutnávame pri ohni z kozubov. Vtedy zachutí rozvoniavajúci guláš. Oživte klasiku trochou kulinárskej fantázie!
So zmenou ročného obdobia nemeníme len šatník, ale zmena sa dotkne aj nášho jedálnička. Počas dlhých jesenných večerov, keď je vonku hmlisto a sychravo, určite padne vhod voňavý koláčik s teplým...
Z potuliek po lesoch sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb – a potom zavárame, sušíme, zapekáme... Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj iné voňavé dobroty.
Z potuliek po lesoch sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb – a potom zavárame, sušíme, zapekáme... Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj iné voňavé dobroty.
Sladké zemiaky obsahujú asi o polovicu menej kalórií a vitamínu C ako klasické zemiaky. Takisto obsahujú štyrikrát väčšiu dávku vitamínu A, ktorý posilňuje imunitu a podporuje zdravie pleti, kostí a...
Krásne červené kráľovné jesene sú plné zdravia a vitamínov a majú miesto aj v kuchyni. Nie je to len klasický šípkový džem, ktorý si môžeme doma pripraviť. Ponúkame pár tipov na pestrejšie využitie...
Krásne červené kráľovné jesene sú plné zdravia a vitamínov a majú miesto aj v kuchyni. Nie je to len klasický šípkový džem, ktorý si môžeme doma pripraviť. Ponúkame pár tipov na pestrejšie využitie...
Koláčik s názvom "tarte tatin" nie len pôvabne vyzerá ale aj veľmi dobre chutí. S hruškami, či s jablkami, to je jedno. Vydarí sa vám určite na výbornú. ...