Dochádzajú vám nápady čo máte medzi sviatkami uvariť? Šťavnaté karé plnené klobásou vám bude zaručene chutiť.
Bravčové karé plnené klobásou
Porcie
4
porcieČas prípravy
14
minútČas varenia
40
minútIngrediencie
1 kg krátkeho karé
1 nožičku klobásy
2 cibule
1 dl oleja
soľ
celú rascu
POSTUP
- Vykostené krátke karé umyjeme, osušíme, dlhým rovným nožom prepichneme po dĺžke a v strede mäsa opatrne urobíme zárez široký 3 až 4 centimetre tak, aby sme neporušili okraje.
- Do tohto zárezu vsunieme klobásu.
- Karé posolíme, dáme na pekáč, vrch posypeme celou rascou, podlejeme trochou oleja, obložíme olúpanou cibuľou pokrájanou na štvrtky a v horúcej rúre upečieme dozlatista.
- Podávame s dusenou červenou kapustou a varenými zemiakmi ochutenými opraženou cibuľou.