Brusnicovo-pistáciový fondán
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
15
minútKalórie
4990
kcalKeď ho raz vyskúšate, ťažko sa zastavíte len pri jednom kúsku, pretože je jednoducho neodolateľný a celkom návykový.
Ingrediencie
500 g sušeného mlieka
1/2 ČL soli
300 g cukru
200 ml vody
230 g nesoleného masla
1 ČL vanilkového extraktu
80 g rozdelených surových pistácií
80 g sušených brusníc rozdelených
POSTUP
- Predhrejte rúru na 150 C°. Surové pistácie položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre 10 minút.
- Opečené pistácie nasekáme nahrubo a odložíme bokom.
- V strednej miske vyšľaháme sušené mlieko so soľou.
- V strednom hrnci priveďte vodu a cukor do varu. Na miernom ohni necháme 10 minút povariť a potom pridáme maslo. Miešajte, kým sa maslo neroztopí a potom odstráňte z tepla. Pridajte vanilkový extrakt a miešajte, aby sa spojil.
- Nalejte sirup do zmesi sušeného mlieka a miešajte, kým sa dobre nezmieša.
- Pridajte 60 g opečených pistácií a 60 g sušených brusníc.
- Nalejte zmes do 20-23 cm štvorcovej formy, vymastenej maslom.
- Navrch posypte zvyšné pistácie a brusnice.
- Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
- Nakrájajte na malé štvorčeky a podávajte.
Video receptu
Poznámky
- Autor: Home Cooking Adventure
- Zdroj: https://www.homecookingadventure.com/cranberry-pistachio-fudge-without-sweetened-condensed-milk