Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými bryndzovými pochúťkami.
Bryndzový quiche
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
250 g Bryndze
1 Lístkové cesto
200 g Oravskej slaniny
4 vajcia
1 Kyslú smotanu
pažitka
Bylinková soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
- Vajcia, bryndzu, kyslú smotanu premiešame a ochutíme soľou a korením.
- ístkové cesto rozvaľkáme do kruhu a vložíme do formy.
- Na cesto vylejeme bryndzovú zmes, posypeme slaninou narezanou na kocky a pažítkou.
- Pečieme asi 30 minút pri 200 stupňoch.