Chlebíčky s čerstvým pestom
Ingrediencie
125 g píniových jadierok
50 g tvrdého syra
2-3 lyžice olivového oleja
1 lyžičku hrubozrnnej morskej soli
1 strúčik cesnaku
1 zväzok bazalky
POSTUP
- íniové jadierka opražíme za stáleho miešania v panvici nasucho, bez tuku.
- Vyberieme ich, niekoľko odložíme na ozdobu, ostatné dáme do mažiara (nie do mixéra) a dobre podrvíme.
- Syr postrúhame, pridáme k jadierkam a pomiešame. Postupne prilejeme olivový olej a posolíme.
- Cesnak ošúpeme, prelisujeme a tiež pridáme k zmesi. Všetko vymiesime na hladkú pastu.
- Bazalku umyjeme, osušíme, lístky otrháme (trochu z nich necháme na ozdobu), pokrájame na jemné rezančeky, pridáme ich do pasty a premiešame. Hotové pesto natrieme na krajčeky chleba a ozdobíme opraženými jadierkami a lístkami bazalky.