Čokoládové tyčinky Biscoff bez pečenia
Porcie
9
porcieČas prípravy
15
minútIngrediencie
200 g sušienky Lotus Biscoff
70 g nesoleného masla, rozpusteného
120 g Speculoos, nátierka Biscoff
200 g polosladkej čokolády
30 g Speculoos, nátierka Biscoff
30 g smotany na šľahanie
POSTUP
- Lotus Biscoff Cookies vložte do misky kuchynského robota a mixujte, kým sa nevytvoria omrvinky. Pridajte nátierku Biscoff a rozpustené maslo a spracujte, kým sa úplne nespojí a zmes nedrží pohromade.
- Štvorcovú panvicu s priemerom 20 cm mierne vymastte a vyložte pergamenovým papierom tak, aby boli niektoré okraje dlhšie, aby sa dala po stuhnutí ľahko zdvihnúť.
- Zmes rozotrite na pripravenú panvicu a zatlačte zadnou stranou lyžice, aby ste vytvorili hladký povrch.
- Zmrazte, kým si nepripravíte čokoládovú polevu.
- Čokoládu roztopte nad bain-marie s 2 lyžicami nátierky Biscoff a 2 lyžicami smotany na miernom ohni. Roztopenú čokoládu rozotrite na vrstvu sušienok.
- Posypeme omrvinkami zo sušienok Lotus Biscoff.
- Odložte na 2 hodiny do chladničky, aby stuhla.
- Tyčinky je možné zmraziť aj na neskoršie použitie.
Video receptu
Poznámky
- Autor: Home Cooking Adventure
- Link: https://www.homecookingadventure.com/no-bake-biscoff-chocolate-bars/