To je poriadna porcia vitamínov, ktoré v nadchádzajúcom jesennom a zimnom období akoby ste našli. Tak rýchlo s nimi na tanier a vychutnajte si lahodné zeleninové menu.
Cuketový kiš (quiche)
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
40
minútKalórie
300
kcalIngrediencie
- CESTO:
250 g hladkej múky
1 Vajce
125 g masla
2 pl vody
morskú soľ
- Náplň:
Cibuľu
1 strednú cuketu
8 Šampiňónov
olivový olej
Cesnak
- Horná zmes:
120 g nastrúhaného syra
200 g Kyslej smotany
2 Jarné cibuľky
Petržlenovú vňať
2 vajcia
mleté čierne korenie
Soľ
POSTUP
- Zmiešame suroviny na cesto a vložíme ho do chladničky.
- úpeme cibuľu, nakrájame ju na kocky. Spolu s pretlačeným cesnakom opražíme cibuľu na troche olivového oleja.
- Keď je do sklovita opražená, odložíme ju bokom. Na tej istej panvici opečieme na plátky nakrájanú cuketu, tiež odložíme.
- Do misky dáme suroviny na syrovú zmes – teda smotanu, nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku, nadrobno nakrájané lístky petržlenovej vňate, koreniny a dve vajcia. Všetko poriadne premiešame.
- Po polhodine z chladničky vyberieme cesto a vyvaľkáme ho. Do pomúčenej formy vložíme cesto – najlepšie je, ak cesto pretŕča cez okraj.
- Cesto poprepichujeme vidličkou.
- Porozkladáme po ňom cibuľku.
- Na to poukladáme cuketu, šampiňóny a vlejeme syrovo-smotanovú zmes. Vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 stupňoch.