Inšpirujte sa našimi regionálnymi tipmi a prineste si na štedrovečerný stôl aj kúsok z chuti iného slovenského kúta.
Detvianska vianočná kapustnica
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
1 kg Kyslej kapusty
300 g bravčového mäsa
200 g údeného mäsa
200 g klobásy
50 g sušených dubákov
4 strúčiky cesnaku
50 g Bravčovej masti
100 g cibule
300 g Zemiakov
4 sušené slivky
1 pl sušených borievok
pár sušených šípok
POSTUP
- Na masti osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme kvasenú kyslú kapustu.
- Orestujeme a zalejeme vodou.
- Do hrnca pridáme celé klobásy, kus dobrého domáceho údeného mäsa vcelku, na kocky nakrájané bravčové mäso a varíme asi jeden a pol hodiny.
- Klobásy a údené vyberieme, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, sušené hríby, sušené šípky, borievky a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
- Údené mäso a klobásy nakrájame na kocky a vložíme späť do hrnca.
- Premiešame, dochutíme roztlačeným cesnakom a pridáme sušené slivky.
- Kapustnicu môžeme servírovať s lyžicou kyslej smotany.