Valentín nie je len o zamilovaných pároch. Môže byť aj o priateľstve, spoločnej radosti a nezabudnuteľných gastronomických zážitkoch. Dve kamarátky sa rozhodli oslavovať tento sviatok netradične – v novej elegantnej reštaurácii Food Garden v APOLLO NIVY BC, kde ich čakal večer plný chutí, skvelého vína a nezabudnuteľná atmosféra.
Keď sa láska k jedlu mení na umenie
Už pri vstupe do Food Garden bolo jasné, že tento večer bude niečím výnimočný. Jemné osvetlenie, elegantne prestreté stoly s ružami a v pozadí hrajúce tiché melódie vytvárali dokonalú kulisu pre sviatočný večer. Obsluha bola mimoriadne profesionálna a srdečná, s dokonalým prehľadom o ponúkanej gastronómii.



Valentínske menu ako symfónia chutí
Reštaurácia Food Garden si pre svojich hostí pripravila špeciálne valentínske degustačné menu, ktoré bolo dokonale premyslené od začiatku až po koniec. Večer sa začal lahodným amuse bouche – z bylinkového masla a domácej briošky, ktorá okamžite navodila chuťové pohárky na nezabudnuteľný zážitok.

S Marekom Ortom chystajú v reštaurácii aj ďalšie degustačné večere: „Celý svoj život som zasvätil jedlu. Už od detstva som mal rád dobré jedlo a to ovplyvnilo celý môj život. Rozhodol som sa, že budem ľuďom prinášať radosť v podobe kulinárskych špecialít, a na tom som pracoval 20 rokov. Vlastná cieľavedomosť a vôľa nájsť cestu za mojím snom ma počas tohto obdobia dostali do kuchýň renomovaných hotelov a reštaurácií v Česku a na Slovensku, pomohli mi získať množstvo medailí na svetových kulinárskych súťažiach ako členovi slovenského národného tímu a moje meno si v tejto brandži získalo svoj kredit.“
Nasledovalo predjedlo v podobe kombinácie losos – avokádo a nori riasy. Druhé predjedlo pozostávalo z líčok, zázvoru a koriandra. Hlavný chod bol opäť ponúkaný dva krát – kamarátky sa rozhodli pre dva rôzne pokrmy, aby mohli ochutnať viac. Jedna si vybrala jemne pečené kačacie prsia s foie gras a koňakom, zatiaľ čo druhá sa nechala zlákať na teľacie mäsko so zemiakmi a kapary.



Dokonalé spárovanie s vínom
Každé jedlo bolo dokonale spárované s vínom, ktoré umocňovalo jeho chuť. V alkoholickej a nealkoholickej verzii. Pri dezerte nechýbal ani lahodný rum. K predjedlu sa podávalo svieže ružové z kolekcie speváka Stinga, ktoré vyzdvihlo lahodnosť lososa. K hlavným chodom bola servírovaná dvojica vín – chardonnay zo Slovenska a ku kačke Hron, ktoré pridalo fantastickú bodku celkovému dojmu.


Sladká bodka na záver
Dezert bol už len tá pomyselná čerešnička na torte. Kamarátky si spoločne vychutnali čokoládový fondant s malinovou omáčkou a jahodovou zmrzlinou. Každý sústo sa doslova rozplývalo na jazyku a bolo dokonalým zakončením tohto nezabudnuteľného večera.

Zážitok, ktorý stojí za to
Food Garden dokázalo, že dobré jedlo je viac ako len pokrm – je to umenie, ktoré spája a vytvára spomienky. Odchádzali sme s pocitom, že sme prežili skutočne výnimočný večer, ktorý nebol len o chutiach, ale aj o atmosfére.



Ak hľadáte miesto, kde sa snúbi elegancia, dokonalá kuchyňa a prvotriedna obsluha, Food Garden je rozhodne tým pravým miestom.
Pozrite si rozhovor s majiteľkou reštaurácie Mirkou Habudovou
foto: autorka