Rastú! To je zaklínadlo, na ktoré čakajú hubári a ktoré odomyká nejednu dobrodružnú výpravu do lesov za voňavými pokladmi. A čo s úlovkami v kuchyni? Čarovanie, pri ktorom prichádza na rad iné zaklínadlo – dobrý recept.
Grule so zemiakovou plnkou
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
4 Zemiaky
1⁄2 cibule
250 g húb
20 g masla
Vajce
trochu slaninky
strúhaný syr
2 pl Kyslej smotany
strúhanku
Soľ
mleté čierne korenie
pažítku
POSTUP
- Uvarené zemiaky očistíme, odkrojíme vršky a vnútro vydlabeme.
- Na kocky nakrájame údenú slaninu, opražíme ju, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľku, speníme, pridáme huby, ktoré sme nakrájali na plátky, osolíme a udusíme do mäkka.
- Vajce rozotrieme s maslom, pridáme chladné udusené huby, zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
- Pripravenú zmes plníme do vydlabaných zemiakov a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre.
- Postrúhame syr a tri minúty pred dopečením ním posypeme zemiaky. Pred podávaním pokvapkáme kyslou lahôdkovou smotanou a ozdobíme nakrájanou pažítkou.