Pripravte si chutný gurmánsky zimný guláš, ktorý v týchto chladných časoch určite príde vhod.
Gurmánsky zimný guláš
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
40
minútIngrediencie
400 až 500 g hovädzieho mäsa bez šliach a mastného
2-3 stredne veľké mrkvy
200 g cibuľky – šalotky
150 g šampiňónov
40 g masti alebo olej
soľ
1 lyžicu mletej červenej papriky
čierne mleté korenie
1 kocku hovädzieho bujónu
1 lyžicu hladkej múky
1,5 dl červeného vína
vodu podľa potreby
petržlenovú vňať
POSTUP
- äso opláchneme, osušíme, pokrájame na kocky a opečieme na rozohriatej masti prípadne oleji.
- Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme troškou horúcej vody a za častejšieho premiešania dusíme a podlievame, až je mäso polomäkké.
- Pridáme očistené celé šalotky (ak nemáme, nahradíme obyčajnou drobnejšou cibuľou), očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, očistené a pokrájané huby, posolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, rozmrvíme do nej kocku bujónu a dusíme prikryté pri miernejšej teplote domäkka.
- Pred dovarením zaprášime múkou, prilejeme víno, podľa potreby dochutíme a necháme prevrieť.
- Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom alebo pečivom.