Skvelý variant chutného obeda, ktorý vás počas teplejších dní ochladí, ale i zasýti. Vyskúšajte si pripraviť polievku, ktorú pripravujú už celé generácie žien.
Hlivová polievka na kyslo
Porcií
4
PorcieČas na prípravu
15
minútČas varenia
20
minútIngrediencie:
500 g malých guľatých zemiakov
300 g hlivy ustricovej
2 pl masti
1 väčšia cibuľa
1 pl hladkej múky
2 dl sladkej smotany na varenie
2 dl kyslej smotany
Soľ
Rasca
mleté čierne korenie
citrónová šťava
Cukor
POSTUP
- Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti a pridáme očistené, na kúsky potrhané huby, rascu, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Prikryjeme a dusíme. Podľa potreby podlievame vývarom alebo horúcou vodou.
- Podľa potreby podlievame vývarom alebo horúcou vodou.
- Guľaté zemiaky uvaríme do polomäkka v šupke. Očistíme a prisypeme k duseným hubám.
- Zalejeme sladkou smotanou a uvaríme domäkka.
- V kyslej smotane rozmiešame múku, prilejeme k zemiakom a za stáleho miešania prevaríme.
- Nakoniec polievku osolíme, dochutíme citrónom a prípadne cukrom. Podávame s lístkami kučeravého šalátu.