Hovädzie mäso na čiernom korení
Kurz: CestovaniePorcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
700 g flank steak (Hovädzí pupok)
½ PL sódy bikarbóny
2 PL sójovej omáčky (s nízkym obsahom sodíka)
1 PL sezamového oleja
½ PL bieleho korenia
1 PL kukuričného škrobu
⅓ šálky rastlinného oleja
3 strúčiky cesnaku (mleté)
2 stredné cibule (nakrájané na 1 palcové kúsky)
1 veľká červená paprika (nakrájaná na 1 palcové kúsky)
- Marináda
¼ šálky ustricovej omáčky
1 ČL sečuánskeho korenia (mletého)
2 ČL čierneho korenia (hrubo mletého)
3 PL vína Shaoxing
2 PL sójovej omáčky (s nízkym obsahom sodíka)
1 PL tmavej sójovej omáčky
1 PL cukru
1 PL kukuričného škrobu
POSTUP
- Sojovú omáčku, sezamový olej, korenie, kukuričný škrob a Jedlú sódu zmiešame a zalejeme na kúsky pokrájané hovädzie mäso. Necháme marinovať aspom 20 min.
- druhej miske si priopravíme omáčku, tak že zmiešame všetky ingrediencie a necháme ju odpočívať.
- Na oleji si sprudka opečieme hovadzie mäso, ideálne v jednej vrstve nech nám nepustí štavu a nezačne sa dusiť.Mäso vyberieme a necháme dpočívať.
- hrni si nechajte cca 2 pl výpeku a na nom orestujte cesnak cca 30-45 s kým sa nerovonia. pridajte cibuľu a papriku retujte cca 1-2 minúty.
- Hovädzie mäso pridáme do woku a zalejeme pripravenou omáčkou z čierneho korenia. Miešame, kým sa to dobre nespojí. Hovädzie mäso pokvapkáme extra sezamovým olejom a premiešame.