Jahodové piškóty
Ingrediencie
5 žĺtkov
110 g práškového cukru, soľ
strúhanú kôru z 1/2 citróna
4 bielky
70 g múky hladkej alebo polohrubej
40 g škrobovej múčky
40 g teplého masla
200 g jahôd
250 g tvarohu
50 ml jahodového sirupu
POSTUP
- ĺtky dopenista vyšľaháme s cukrom, pridáme štipku soli a citrónovú kôru.
- bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do žĺtkovej masy.
- úku a škrobovú múčku preosejeme a pomaly primiešame. Nakoniec veľmi opatrne vmiešame teplé maslo.
- Masu naložíme do vrecúška a nastriekame na plech vyložený papierom na pečenie kolieska s priemerom asi 10 cm.
- Pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 10 minút, až sú piškóty zlatisté.
- Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na mesiačiky. Tvaroh vymiešame so sirupom, vanilkovým cukrom a časťou jahôd – ostatné necháme na ozdobu. Upečené piškóty dáme na podnos, navrch rozdelíme krém a ozdobíme jahodami.