Jahodovo – Rebarborové mafiny
Ingrediencie
250 jahôd
200 g rebarbory
100 g surovej marcipánovej hmoty
125 g masla
150 g cukru, štipku soli
100 g jogurtu
3 vajcia
150 g polohrubej múky
1 vrecúško prášku do pečiva
- Na omáčku:
2 lyžičky vanilkového a 1 lyžicu
kryštálového cukru
3 lyžice pomarančovej šťavy alebo likéru
POSTUP
- Jahody a rebarboru umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.
- Marcipán rozotrieme a dohladka vymiešame s maslom. Pridáme cukor, štipku soli, jogurt, krupicu a pomiešame.
- úku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a pridáme do masy.
- úsky rebarbory a 1/3 jahôd pridáme do cesta a naložíme ho do vymastených mafinových formičiek.
- Pečieme asi 35 minút pri teplote 180 °C. Zvyšné jahody (zopár si odložíme na ozdobu) zmixujeme s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
- Pridáme pomarančovú šťavu alebo likér a ešte premixujeme. Mafiny podávame s omáčkou, podľa chuti posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami.