Sladká chuť hrozna, jeho podmanivá vôňa opantá už pri vstupe do vinohradu… Hrozno je synonymom dobrého vína, ale šikovná gazdinka vie, že v kuchyni sa s ním robia lahodné zázraky na počkanie.
Kačka na mede s hroznovou omáčkou
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
50
minútIngrediencie
4 Kačacie stehná
100 g medu
2 Jablká
Soľ
- HROZNOVÁ OMÁČKA
100 g Slaniny
6 Strúčikov cesnaku
Šalvia
200 g Hrozna
POSTUP
- Dobre nasolenú kačku naplníme ošúpanými a jablkami bez jadierok.
- áme variť do vody. Varíme kým voda nezostane hustá od tuku.
- Kačku vyberieme, vložíme do pekáča a počas pečenia často potierame vzniknutým vývarom.
- Keď je skoro hotová, potrieme ju medom, aby vznikla chrumkavá koža.
- Naporciujeme a podávame.
- Vezmeme nakrájanú slaninu a urobíme oškvarky.
- Pridáme rozpučené hrozná a varíme, kým nedosiahneme správnu hustotu.
- Tesne pred dokončením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čerstvú šalviu.
- Prepasírujeme a podávame teplé ako prílohu.