Knedle šťastia
Ingrediencie
100 g póru
15 g zázvoru
12 listov čínskej kapusty
1 lyžicu škrobovej múčky
60 ml ryžového vína
300 g mletého mäsa (miešaného)
1 vajce
soľ, čierne korenie
200 ml zeleninového vývaru
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ustricovej omáčky
60 g sklovitých rezancov
POSTUP
- Časť póru pokrájame na pásiky, ktoré odložíme, ostatný na kocôčky a zmiešame ich s mletým mäsom.
- Pridáme polovicu vína zmiešaného so škrobovou múčkou, vajce, postrúhaný zázvor, soľ a korenie.
- masy vyformujeme 4 knedle (aj viac). Zeleninový vývar so zvyšným vínom a sójovou omáčkou privedieme do varu, vložíme doň mäsové knedle a prikryté pomaly varíme asi 20 minút.
- Medzitým v miske vriacou vodou prelejeme sklovité rezance, necháme ich 10 minút dôjsť, scedíme a pokrájame.
- Listy čínskej kapusty 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode, rovnako aj pásiky póru.
- Opláchneme ich studenou vodou, osušíme a poukladáme na misu spolu s rezancami. Na to dáme knedle a polejeme vývarom zmiešaným s ustricovou omáčkou.