Krémová hubová polievka
Kurz: CestovaniePorcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
700g húb
¼ šálky suchého bieleho vína
⅓ šálky múky
1 kocka kuracieho bujónu
soľ a korenie
1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
4 šálky zeleninového vývaru
1 šálka hustej smotany
1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
POSTUP
- Vo veľkom hrnci pustíme maslo a pridáme olivový olej. Do pusteneho masla a oleja pridáme nakrájanú cibuľu a utretý cesnak. Restujte 3-5 minút, kým cibuľa nebude sklovitá.
- Pridajte huby do hrnca a varte 7 až 10 minút, restujeme kým sa nezredukuje voda ktorú pustia huby
- Prilejeme biele víno a varíme ešte 1 až 2 minúty, kým sa väčšina vína neodparí. Celú zmes cibule a húb posypte múkou, premiešajte a za stáleho miešania varte ďalšiu minútu.
- Na cibuľovo-šampiňónovej zmesi rozmrvíme kurací bujón, dochutíme soľou, korením a pridáme čerstvý tymián. Všetko spolu premiešame a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Priveďte do varu, potom varte 10 minút na strednom ohni za občasného miešania. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Znížte teplotu na minimum a vmiešajte hustú smotanu. Varte ďalšie 2 minúty, nepriveďte do varu.