Krémová polievka z ružičkového kelu
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
24
minútIngrediencie
5 šálok ružičkového kelu
1 šálka zemiakov nakrájaných na kocky rovnakej veľkosti
2 polievkové lyžice Olivový olej
1 šálka nakrájanej cibule
2 strúčiky cesnaku nasekané nahrubo
4 šálky kuracieho vývaru
½ šálky strúhaného syra
2 čl Provensálske byliny
Vločky červenej papriky podľa chuti
¼ šálky mlieka
Soľ a čierne korenie podľa chuti
POSTUP
- Na stredne vysokej teplote rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nezmäknú a nebudú voňavé.
- Pridajte nakrájaný ružičkový kel, na kocky nakrájané zemiaky, bylinky a restujte asi 3 minúty.
- Dusenú zeleninu zalejeme kuracím vývarom, potom dochutíme soľou, čiernym korením a vločky červenej papriky, premiešame, aby sa spojilo, a hrniec prikryjeme.
- Znížte teplotu a varte, kým zemiaky a ružičkový kel nezmäknú cca 10-15 minút. Hrniec stiahneme zo sporáka, ponorným mixérom rozmixujeme polievku na hladkú kašu.
- Do horúcej polievky vmiešame mlieko, strúhaný syr.