Šampiňóny. Vynikajúco chutia samotné, ale dokážu fantasticky pozdvihnúť chuť aj iných jedál. Vyskúšajte si pripraviť kuracie mäso s týmto druhom hríbov a neoľutujete. Rýchle, chutné, sýte…
Kuracie na šampiňónoch
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
250 g Menších šampiňónov
600 g Kuracích pŕs
1 cibuľa
2 Lyžice masla
3 Lyžice hladkej múky
100 ml bieleho vína
Zväzok byliniek (Napr. tymián, petržlenová vňať, oregano…)
1 strúčik cesnaku
200 g Sladkej smotany
Soľ
mleté čierne korenie
Citrónová šťava podľa chuti
POSTUP
- Umyté a osušené kuracie prsia pokrájame asi na 50-gramové kúsky, posolíme ich, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, olejom a necháme postáť asi hodinu.
- Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a zo všetkých strán opražíme dozlatista.
- Pridáme maslo, očistené šampiňóny pokrájané na plátky a spolu ešte popražíme.
- Poprášime múkou, premiešame, podlejeme trošku vodou, vínom, pridáme bylinky a dusíme, až je mäso so šampiňónmi mäkké.
- smotane rozhabarkujeme zvyšnú múku, cez sito prilejeme do šťavy a za častého miešania povaríme.
- Ochutíme citrónovou šťavou, podľa potreby posolíme, okoreníme.
- Omáčku môžeme pripraviť aj osobitne.
- Podávame s ryžou, prípadne zemiakmi.