Z potuliek po lesoch sa vraciame s košíkmi plnými húb. Azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj iné voňavé dobroty.
Kuracie štvrtky v hríbovej omáčke
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
45
minútIngrediencie
4 kuracie štvrtky
3 Väčšie cibule
120 g masla
400 g Čerstvých húb
Soľ
Čierne korenie
5 dl vývaru
2 čl Mletej červenej papriky
POSTUP
- Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky.
- hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule.
- Položíme na ňu kuracie štvrtky a každý kus opražíme z oboch strán.
- Prisypeme hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru.
- Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, mäso priebežne obraciame a jemne podlievame.
- Vznikajúcu hubovú omáčku premiešame.
- Po približne 40 minútach odstavíme, omáčku nezahusťujeme.
- Dochutíme korením a soľou, podávame s ryžou.