Máj je časom lásky, ktorá ide často cez žalúdok. Pre všetky zamilované páry ponúkame recept, ktorý je jednoduchý a ideálny pre romantické raňajky do postele.
Pravdepodobne jedným z najobľúbenejších raňajkových jedál sú klasické praženice. Bežnú praženicu sme sa rozhodli spojiť s jej netradičnou variáciou so syrom feta. Vychutnajte si spojenie jemne kyslej chuti paradajok, jemne slanej a krémovej fety s vláčnou chuťou lahodných vajíčok. Zažite špeciálny chuťový zážitok pre vás a vašu polovičku!
- Čas prípravy: 5-10 minút
- Porcie: 4
Ingrediencie:
- • 2 lyžice olivového oleja
- • 1 malá cibuľa, nakrájaná
- • 300 g koktailových paradajok nakrájaných na štvrtiny
- • 4 vajíčka, rozšľahané, osolené a okorenené
- • 150 g feta, rozdrvená
- • 1 mlynček na morskú soľ Kotányi
- • 1 mlynček 4-farebné korenie Kotányi
- • čerstvý koriander na ozdobu
Miešané vajíčka:
- • 1 polievková lyžica masla
- • 1 malá cibuľa, nakrájaná
- • 200 g papriky, nakrájanej na kocky
- • 4 vajcia, rozšľahané, osolené a okorenené
- • 20g tekvicových semienok
- • 2 ČL praženej cibule
- • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Príprava:
1. Pomaly opražíme cibuľu na olivovom oleji do mäkka, nie do hneda. Pridáme paradajky, osolíme a necháme rozpadnúť na strednom ohni.
2. Oheň znížime na minimum, pridáme vajcia a 50 g fety. Necháme stuhnúť s občasným premiešaním drevenou lyžicou. Odporúčame použiť drevenú lyžicu z dôvodu, že lepšie zachováva chuť pokrmu.
3. Keď vajcia stuhnú a sú pekne nadýchané, vmiešame zvyšnú fetu. Vajíčka rozdelíme medzi dva taniere.
4. Recept doplníme klasickou praženicou. Opražíme cibuľu na masle do mäkka, nie do hneda a pridáme papriku so soľou. Chvíľku pražíme na miernom ohni.
5. Znížime teplotu na minimum, pridáme vajíčka, tekvicové semienka a orestovanú cibuľu. Všetko necháme stuhnúť za občasného miešania drevenou vareškou.
6. Keď sú vajíčka stuhnuté a nadýchané, pridáme ich na taniere a ozdobíme. K vajíčkam s fetou pridáme koriander a opečený chlieb. Ku klasickým vajíčkam sa výborne hodí trocha opraženej cibule a čerstvá petržlenová vňať.
Tip pre vás
Či už ide o klasické miešané vajíčka alebo iné lahodné pokrmy, jedno je isté: ku každému dobrému jedlu sú nutné aj správne a kvalitné ingrediencie. Stavte na rad elegantných mlynčekov od Kotányi, ktoré doplnia každý chutný recept. Teraz s novinou v podobe mlynčekov, ktoré prinášajú na váš stôl pravú údenú chuť. Nové údené mlynčeky od Kotányi prešli špecifickým procesom údenia korenia. Obľúbené údené lahôdky si tak dokážete vychutnať vždy a všade. Teraz aj pre tých, ktorí uprednostňujú na tanieri chutnú zeleninu. Stavte na 142 rokov od spoločnosti Kotányi a obráťte sa na kvalitné korenie, ktoré vás nikdy nenechá v štichu. Zistite viac na www.kotanyi.com/sk.