Radler sa stal za trinásť rokov veľmi populárnym nápojom. Práve spoločenský faktor a sloboda bez alkoholu sú najvýraznejší benefit, ktorý ľudia vnímajú v súvislosti s týmto osviežujúcim, prevažne citrusovým pivovým nápojom, ktorý zaženie smäd a lahodí letu. Odborníčka na párovanie piva a jedla Monika Kottmanová nám prezradila, ako ho správne skombinovať s pohostením.
Okrem rôznych párty, grilovačiek či posedení s priateľmi, keď ľudia najčastejšie siahajú po radleroch, zákazníci často spomínajú aj prácu a obed s kolegami, keď si môžu vychutnať pivovú príchuť bez porušenia pracovnej disciplíny. Prirodzene, spotreba radlera je silne ovplyvnená sezónou a radler je považovaný za slnečný nápoj, ktorý dokáže dodať energiu, uhasiť smäd a celkovo osviežiť v horúcich dňoch.

Aktuálne nájdeme v ponuke desať rôznych príchutí Zlatý Bažant Radler 0,0 % a ako je už zvykom, aj toto leto prichádza značka s hravými inováciami, tentoraz inšpirovaných exotikou. K širokému portfóliu tak pribudli nové príchute ananás a kokosová voda a grapefruit s rozmarínom, ktoré určujú trendy na tento rok a predstavujú príjemné osvieženie do horúcich letných dní.
Základné atribúty párovania jedla podľa Moniky Kottmanovej, odborníčky na párovanie piva a jedla: „Prvým je, že intenzita jedla a chuti musí byť v rovnováhe. Ak by bola jedna chuť intenzívnejšia, prekryje chuť druhej. Príklad – ak by som si dala pečené jedlo s koreninami, cesnakom, marinované, v spoločnom zložení s ľahkým radlerom by prekrylo jeho chuť. Druhým pravidlom je technika prípravy jedla, pretože ovplyvňuje chuť jedla – parenie, varenie alebo surový stav určite menej ovplyvnia intenzitu chuti ako pečenie, grilovanie či bbq.“
Spomedzi špecifických príležitostí sa radler najčastejšie konzumuje počas záhradných párty a stretnutí a spája sa tak s dobrým jedlom. „Možno by ste nečakali, že pivo a jedlo sa dokážu tak skvelo dopĺňať, no práve radlery sú ideálne na párovanie vďaka rozmanitosti ich príchutí. Dajú sa kombinovať s čerstvými letnými šalátmi, ovocnými koláčmi a tortami, cestovinami či dokonca s foie gras. Navyše sa môžu redukovať a získate z nich skvelé omáčky,“ doplnila Monika.

Zlatý Bažant pred trinástimi rokmi ako prvý priniesol Slovákom radler a vytvoril tak novú kategóriu piva, pričom prím hrajú citrusové príchute. Obľubuje ich aj slovenská legenda Peter Sagan, ktorý je hlavným hrdinom tohtoročnej kampane na „legendárny radler“.