Mafiny s banánmi a čokoládou
Ingrediencie
200 g ošúpaných banánov
2 lyžice rastlinného oleja
1 vajce a 2 bielky
250 ml nízkotučného mlieka
400 g hladkej múky s kypriacim práškom
150 g krupicového cukru
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžičky najemno postrúhanej pomarančovej kôry
50 g kvalitnej horkej čokolády
POSTUP
- Plech na pečenie mafín potrieme 1 lyžicou oleja.
- Banány, druhú lyžicu oleja, vajce, bielky a mlieko rozmixujeme na pyré.
- úku s práškom do pečiva, cukor a sódu bikarbónu preosejeme do väčšej misy a premiešame s pomarančovou kôrou a kúskami čokolády.
- Vmiešame banánové pyré, ale nemiešame pridlho, aby boli mafiny ľahké a kypré.
- Lyžicou rozdelíme zmes do pomastených priehlbiniek – naplníme ich do dvoch tretín.
- rúre vyhriatej na 190 °C (plynová na stupeň 5) pečieme 25 minút, až sa mafiny zdvihnú a mierne zhnednú.
- Plech vyberieme, mafiny hneď povyberáme na misu a podávame ešte teplé, najlepšie v ten deň, keď ich pečieme.