Kuracie stehná sa dajú pripraviť na veľa rôznych spôsobov. Vyskúšajte variantu s medovou marinádou, ktorú sú vynikajúcou delikatesou. Ako prílohu sme zvolili pečenú zeleninu a baby zemiaky.
Medové kuracie stehná s pečenou zeleninou a baby zemiakmi
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
520 g Kuracie stehná
150 g Baby zemiaky
130 g šalotky
60 g cherry paradajok
60 g Cukety
4 strúčiky cesnaku
3 pl olivového oleja
2 pl medu
1 čl Mletej sladkej papriky
Soľ
Čierne korenie
POSTUP
- Do zapekacej misy nakrájame na kocky baby zemiaky, šalotku, cuketu a rajčinky. Do zmesi pridáme olivový olej, čierne korenie, tymian a cesnak. Dôkladne premiešame.
- Kuracie stehná si dochutíme medom, olivovým olejom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
- Stehná naukladáme do zapekacej misy a dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 170 stupňov.
- Jedlo si môžete dochutiť olivovým olejom a šalátom.