Mrkvová nátierka s chrenom a cícerom
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas vareniazápisnice
Ingrediencie
220 g cícera
2 lyžice masla
stredne veľkú mrkvu
lyžičku čerstvo nastrúhaného chrenu
lyžicu citrónovej šťavy
lyžicu sójovej omáčky
lyžicu nasekanej pažítky
soľ
mleté biele korenie
POSTUP
- ícer namočíme deň dopredu. Scedíme a preložíme do misky.
- Roztlačíme, pridáme zmäknuté maslo, najemno nastrúhanú mrkvu, chren, ochutíme citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, soľou a korením. Dobre vymiešame.
- Pažítku umyjeme a osušíme. Nakrájame ju nadrobno a vmiešame do nátierky.
- Odložíme aspoň na hodinu do chladu.
- Podávame na tortillových čipsoch alebo na obľúbenom pečive.