Francúzsky cibuľový koláč je veľmi jednoduchý ale hlavne chutný koláč. Určite vám lahodne padne k tak dobrému koláčiku aj pohár dobrého vína.
Najchutnejší francúzsky cibuľový koláč
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
220 g Polohrubej múky
110 g masla
5 pl mlieka
600 g cibule
3 Vajíčka
80 g syr Feta
50 g ementál
2 pl olivového oleja
Čierne korenie
Soľ
POSTUP
- Do múky pridajte maslo, soľ, po lyžiciach mlieko a spracujte cesto.
- Zabaľte ho do fólie a odložte na pol hodinu do chladničky.
- Cibule ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a duste na rozpálenom oleji.
- Keď zmes vychladne, primiešajte rozšľahané vajíčka, nastrúhaný syr, soľ a korenie.
- Odležané cesto rozvaľkajte a preložte do vymastenej, múkou vysypanej misy, naplňte ho plnkou, vrch pokvapkajte olejom.
- Koláč pečte vo vyhriatej rúre na 180°C.