Dezert, ktorý je vhodný na poobedné posedenie pri káve, sladké potešenie pre vašich blízkych. Vyskúšajte a určite neoľutujete!
Orieškové kocky
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
- Korpus:
100 g kryštálového cukru,
400 g hladkej múky,
250 g Hery s maslovou príchuťou,
150 g trstinového cukru s prídavkom melasy,
2 vajcia,
1 ČL sódy,
10 PL pomletých vlašských orechov
- Krém:
1 pistáciový puding,
500 ml mlieka,
100 g kryštálového cukru,
50 ml rumu,
250 g Hery s maslovou príchuťou
POSTUP
- Korpus:
- Zmäknutý tuk vymiešame s oboma druhmi cukru na hladkú bielu penu.
- Vsypeme múku premiešanú so sódou a vypracujeme hladké roztierateľné cesto.
- prípade, že je príliš tuhé, môžeme ho ľahko zriediť smotanou.
- Rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút.
- Na vylepšenie chuti môžeme do cesta nalámať aj kúsky čokolády.
- Krém:
- Mlieko s pudingom a cukrom uvaríme a šľaháme, kým nevychladne.
- Potom pridáme rastlinný tuk a vyšľaháme na hladký krém.
- Upečené pláty spojíme krémom a vrstvou pomletých orechov.
- Povrch dezertu zľahka potrieme zvyšným krémom a potiahneme čokoládovou polevou.
- Pokrájame na kocky a každú ozdobíme polovicou orecha.