Pečený ružičkový kel s hroznom a orechmi
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
35
minútIngrediencie
1 kg čerstvého ružičkového kelu
2-3 hrste červeného hrozna bez jadierok
1/2 šálky lúpaných vlašských orechov
1/4 šálky extra panenského olivového oleja
2-3 lyžice balzamikového octu
soľ
čierne korenie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Ružičkový kel zbavíme všetkých suchých koncov a voľných listov a potom rozpolte. Rozpolené položte spolu s hroznom a vlašskými orechmi na plech. 3. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a korením a premiešajte.
- Pečieme 30 – 35 minút, alebo kým kel miestami nezhnedne, orechy úplne opražia a hrozno stmavne a bude veľmi kypré.
- Hneď ako kel vyberiete z rúry, pokvapkajte balzamikovým octom a premiešajte, aby sa obalil. Preložíme do servírovacej misky a posypeme hrubozrnnou morskou soľou.