Pestrá polievka s vajcom
Ingrediencie
500 g paradajok
1 cibuľu
10 g galgánu alebo zázvoru
1 citrónový list
200 g stonkového zeleru (byle)
štipku cukru
2 lyžice oleja
800 ml slepačieho vývaru
2-3 lyžice rybacej omáčky (dostať)
soľ, korenie
2 vajcia
1/2 lyžice octu
POSTUP
- Polovicu umytého stonkového zeleru pokrájame na pásiky a druhú polovicu na prstienky.
- panvici mierne rozohrejeme olej, za stáleho miešania v ňom rozpustíme cukor, vložíme pripravený zeler, cibuľu pokrájanú na tenké plátky, postrúhaný galgán alebo zázvor a dusíme asi 3 minúty.
- Paradajky sparíme, olúpeme, zbavíme jadierok a po dĺžke pokrájame na pásiky.
- Primiešame ich do panvice spolu s podrveným citrónovníkovým listom a krátko podusíme.
- Vlejeme vývar, rybaciu omáčku, necháme prevrieť a dochutíme.
- miske vidličkou rozšľaháme vajcia, pomaly ich vlejeme do vriacej vody s octom a po minúte znova premiešame vidličkou, potom necháme 2 minúty spevnieť, vyberieme sitkom a dáme do polievky.