Naši predkovia prakticky žili na zemiakoch. V čase pred Veľkou nocou z nich dokázali naše staré mamy vyčariť nielen pôstne jedlá, ale aj chutné lahôdky na počkanie. Inšpirujte sa našimi tipmi a prestrite si doma striedmo, invenčne, no najmä chutne.
Pravá zemiaková polievka
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
500 g Zemiakov
1 l mlieka
500 ml vody
3 strúčiky cesnaku
Soľ
pažitka
POSTUP
- čistené zemiaky pokrájame na kocky, dáme do osolenej vriacej vody a uvaríme domäkka.
- Strúčik cesnaku spolu s pažítkou nadrobno nasekáme.
- Uvarené zemiaky scedíme a vývar si uschováme na prípadné zriedenie.
- Uvarené zemiaky rozpučíme na kašu, pridáme dva strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, vývar, maslo a zalejeme horúcim mliekom.
- Napokon všetko najemno rozmixujeme.
- Polievku podávame posypanú sekanou pažítkou a cesnakom.