Zelené tajomstvo štíhlej línie – Zdravé raňajky, rýchly obed alebo nízko-kalorická večera. Cuketa sa dá pripraviť na rôzne spôsoby.
Šalát s grilovanou cuketou a kozím syrom
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
10
minútIngrediencie
menšiu cuketu
panenský olivový olej
Soľ
korenie
konopné semienka
balzamikový ocot
med
citrónovú šťavu
strúčik cesnaku
Rukolu
polníček
bazalku
Cherry paradajky
kozí syr
POSTUP
- miske zmiešame trochu citrónovej šťavy, balzamikový ocot, olivový olej a med, zálievka má byť sladko-kyslá, ale stále veľmi jemná.
- Nakrájame plátky cukety, pridáme olivový olej, osolíme, okoreníme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Necháme pol hodinky marinovať.
- Potom z oboch strán dozlatista opečieme.
- Na tanieroch zmiešame rukolu, polníček, cherry paradajky, čerstvú bazalku a grilovanú cuketu, navrch poukladáme kozí syr, pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou zálievkou