Krevety patria k čoraz obľúbenejším darom mora aj v našich zemepisných šírkach. Tigrie krevety sú veľmi jemné a na prípravu nenáročné. Vyskúšajte, ako lahodne chutia v šaláte so zrniečkami z granátového jablka.
Šalát s krevetami, mangom, medovým dressingom a granátovým jablkom
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
10
minútIngrediencie
300 g listového šalátu (rôzne druhy)
300 g tigrích kreviet
2 pomaranče
2 pl masla
2 čl drveného cesnaku zaliateho olejom
1 mango
1 granátové jablko
1 čl čili
1 limetka
3 pl medu
3 pl olivového oleja
Soľ
korenie
1 pl plnotučnej horčice
1 pl čierneho balzamika
1 pl vínneho octu
1 dl bieleho vína
1 pl petržlenovej vňaťe
POSTUP
- Dressing:
- V hlbšej miske pomocou metličky vyšľaháme med, 2 PL olivového oleja, balzamiko, vínny ocot, horčicu, šťavu z jedného pomaranča, štipku soli a korenia. Odložíme na chladné miesto.
- Krevety:
- Na panvici rozohrejeme lyžici oleja, vsypeme očistené tigrie krevety, osolíme, okoreníme a niekoľko minút pražíme, aby zružoveli.
- Pridáme cesnak, čili, 1 PL vňate, podlejeme bielym vínom.
- Necháme prevrieť a zredukovať.
- Zjemníme lyžicou masla a trochou limetkovej šťavy.
- Odstavíme a necháme dôjsť.
- Šalát:
- Umyjeme šalátové listy, pomaranč ošúpeme a nakrájame z neho filety, mango rozmixujeme.
- Do misy vložíme šalát, pridáme pomarančové filety a rozmixované mango, prelejeme dressingom a premiešame.
- Nakoniec uložíme krevety, podlejeme výpekom z kreviet, jemne premiešame, posypeme zrniečkami granátového jablka a servírujeme.