Chystáte na Silvestra oslavu v kruhu rodiny a priateľov? Pokiaľ ide o pohostenie máme pre vás tip – je nenáročný na prípravu, zvládnete ho aj na poslednú chvíľu. Dôležité je zabezpečiť si dobré produkty. A tie si môžete nakúpiť od spoločnosti Gašparík-mäsovýroba, s.r.o. Trnava.
Večer na Silvestra sa málokomu chce ešte niečo vyvárať. Každý si však rád počas dlhej noci niečo „zobne“. V takom prípade sa skvele hodia rôzne jednohubky, alebo obložené misy. Môžete si ich pripraviť dopredu, uložiť na chladné miesto a potom postupne servírovať členom rodiny aj hosťom. Tu sú naše tipy na produkty:

KAČACIA PEČEŇ V KAČACEJ MASTI
Tento výrobok je z poctivých slovenských surovín, odporúčame ho na jednohubky. Krásne vyznie jeho chuť a štruktúra. Produkt obsahuje 59 percent kačacej pečene, 40 percent kačacej masti, kuchynskú soľ. Na povrchu sa zvyčajne vytvorí ružový aspik. Produkt je bez lepku a bez pridaných éčok.

HUSACIA PEČEŇ V HUSACEJ MASTI
Pečená husacina je u nás známa a veľmi obľúbená. Majstri mäsiari však dokážu vyrobiť aj chutné konzervované výrobky z vnútorností. Husacia pečeň v husacej masti môže byť ďalším favoritom na prípravu silvestrovských jednohubiek. Aj tu pochádzajú suroviny z domáceho chovu, zo Slovenska. Výrobok obsahuje 59 percent husacej pečene, 40 percent husacej masti, kuchynskú soľ. Je bez lepku a bez pridaných éčok. Na povrchu má ružový aspik. Oba produkty – kačacia i husacia pečeň v masti sa hodia aj na lokše.
DOMÁCA BRAVČOVÁ KLOBÁSA
Kto to bez kapustnice nemôže vydržať ani na Silvestra, nech sa páči – ponúkame vám klasickú domácu bravčovú klobásu, ktorá každej kapustnici dodá tú správnu chuť. Produkt obsahuje až 95 percent bravčového mäsa.

MANGALICA KLOBÁSA
Na misy môžete nakrájať Mangalicu klobásu, buďte si istý, že sa na stole dlho neohreje. Vynikajúca chuť a vôňa ulahodia aj náročnejším hosťom. Produkt obsahuje okrem bravčového a hovädzieho mäsa takmer 20 percent mangalice. Ináč, kto by nevedel, mangalica je plemeno ošípaných o pochádzajúce z Veľkej dunajskej kotliny.
DOLNOZEMSKÁ KLOBÁSA
Vďaka vysokému obsahu bravčového mäsa – 93 percent a podľa výrobcu bolo na 100 g výrobku použitých 140 g mäsa, je táto klobása tiež delikátnym silvestrovským pohostením.
ALBANUS KLOBÁSA
Je vyrobená z výberového bravčového mäsa a obsahuje 95 percent bravčového mäsa. Na 100 kg výrobku je použitých 154 kg mäsa. Po štrnástich dňoch zrenia dostáva svoju špecifickú chuť a vôňu, ktorú ocenia aj náročnejší gurmáni.
Všetky klobásy sú údené na bukovej štiepke, ručne spracované a bez lepku.

ÚDENÁ KRKOVICA BEZ KOSTI
Komu by sa klobás málilo, nech sa páči, môže si pochutiť na údenom mäse. Zasýti aj tých najhladnejších silvestrovských hostí. Jeho chuť vynikne, aj keď ju budete podávať len s chlebíkom. Stačí doplniť chrenom, vyšľahaným so šľahačkou.
Firma Gašparík – mäsovýroba, s. r. o., Trnava vám na objednávku pripraví aj hotové obložené misy. Môžete si ich objednať v každej podnikovej predajni.
Spracované: vm
Foto: Gašparík-mäsovýroba, s.r.o., Trnava