Tekvica sa stáva hitom v našich jedálničkoch. Prekvapte svojich najbližších rozvoniavajúcimi muffinami, ktoré ozvláštnite kúskami tohto typicky jesenného plodu. Počas pečenia pripravte k muffinám čerstvý šalát a chutná ľahká večera môže byť čochvíľa na stole.
Slané tekvicové muffiny s Feta syrom
Porcie
4
porcieČas prípravy
25
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
1 malá tekvica hokaido
150 g syra feta
250 g hladkej múky
70 ml olivového oleja
200 ml bieleho jogurtu
50 ml mlieka
2 vajcia
1 čl prášku do pečiva
1 čl soli
1 čl čierneho korenia
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP
- Tekvicu nakrájame na menšie kocky opečieme na oleji, aby chytili farbu, a odložíme bokom, aby vychladli.
- Zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
- Potom zvlášť zmiešame všetky mokré ingrediencie – olej, jogurt, vajcia, mlieko – a našľaháme.
- Suché a mokré prísady zmiešame a pridáme opečené kúsky tekvice, kocky syra a petržlenovú vňať.
- šetko premiešame tak, aby miestami zostali aj kúsky suchej múky.
- Naplníme košíčky na muffiny asi pol centimetra pod okraj a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 25 minut, kým nie sú muffiny zlatisté..