Ste fanúšikmi čínskej kuchyne? Obyčajnú ostrokyslú polievku, ktorá je v Číne bežnou súčasťou hlavného jedla, si teraz môžete pripraviť aj v pohodlí domova.
Tradičná ostrokyslá polievka
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
300 g kuracieho mäsa
1 Čajová lyžička kukuričného škrobu
1 Čajová lyžička oleja
3 Polievkové lyžice sójovej omáčky
2 Čili papričky
100 g Nakrájaného póru
Koriandrovú vňať
100 g mrkvy
2 vajcia
100 g Tofu
100 g Bambusových výhonkov
2 l Hovädzieho vývaru
2 Polievkové lyžice trstinového cukru
Dve hrste čínskych húb
POSTUP
- äso nakrájame na malé rezančeky a necháme marinovať aspoň hodinu.
- ým sa mäso marinuje, pripravíme zeleninu. Zázvor nastrúhame na jemno, pór šikmo nakrájame.
- Mrkvu aj bambusové výhonky nakrájame na tenké rezance.
- Koriander nasekáme na jemno, huby (shi-take, judášovo ucho) namočíme do vody. Potom namarinované mäso prudko opečieme na suchej teflónovej panvici.
- Do kvalitného vývaru pridáme tmavú sójovú omáčku, na jemno nastrúhaný zázvor, čili sušené nasekané papričky a ryžový ocot. Pridáme mäso a chvíľku varíme. Pridáme aj namočené huby, ktoré môžeme tiež nakrájať na rezance.
- Ďalej pripravenú zeleninu a keď zmäkne, na kocôčky nakrájané tofu.
- Polievku jemne osladíme, aby sa vyvážila kyslá chuť.
- miske rozmiešame škrob v troche vody a vlejeme za stáleho miešania do polievky.
- Keď je polievka takto zahustená, na záver prilejeme aj rozšľahané vajíčka. Lejeme pomaly, z väčšej výšky a hneď aj odstavíme z plameňa.