Paprika je plná vitamínu C. Ak neviete, čo z nej pripraviť, lebo lečo ste varili nedávno, inšpirujte sa našou ponukou. Skúste ju naplniť a zapiecť a zaručujeme vám, že si zaiste pochutíte!
Zapekané papriky so syrom
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
4 Zelené hrubostenné papriky
3 Polievkové lyžice oiivového oleja
2 Väčšie cibule
300 g Mletého mäsa
1 Vajce
mleté čierne korenie
Majorán
Rasca
Štipka soli
1 Polievková lyžica olivového oleja
4 Tenké plátky tvrdého syra
2 Rožky
mlieko
Petržlenová vňať
POSTUP
- Rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame, zmiešame s mletým mäsom, celým vajcom a ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, rascou a soľou.
- žeme pridať aj najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
- hlbšej panvici na oleji opražíme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, keď je sklovitá, pridáme mäsovú zmes a premiešame.
- Hotovú plnku odstavíme a necháme vychladnúť. Umytým paprikám odkrojíme stonku, vyčistíme od jadierok a vnútro potrieme olejom.
- Vrchovato naplníme mäsom. Vložíme do zapekacej misy, podlejeme 2 lyžicami vody alebo vývaru, prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry.
- Zapekáme asi 15 minút, potom alobal odkryjeme a necháme asi 10 minút dopiecť.
- Pri dopekaní položíme na každú papriku plátok syra.
- Podávame s opečeným celozrnným chlebom alebo zemiakovou kašou. Posypeme petržlenovou vňaťou.