Pohostite rodinu a priateľov tradičným slovenským menu ako od Jánošíka. Dnes vám prinášame recept na strapačky podľa originálnej receptúry lahodnej kuchyne rezortu Drevenice Terchová.
Zemiakové strapačky s kyslou kapustou a údenou slaninkou
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
40
minútIngrediencie
1 kg Zemiakov
150 g Hrubej múky
150 g Polohrubej múky
2 vajcia
400 g Kyslej kapusty
200 g Údenej slanniny
150 g cibule
Soľ
mleté čierne korenie
1 Zväzok jarnej cibulky
5 g Drvenej rasce
Voda podľa potreby
1 Lyžička cukru
POSTUP
- Údenú slaninu si nakrájame na kocky a dáme do hrnca roztopiť.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista.
- Pridáme drvenú rascu, presekanú a vyžmýkanú kyslú kapustu.
- Podusíme a podlejeme cca 100 – 200 ml vodou. Dusíme do mäkka.
- Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo zemiakov, ktoré si nastrúhame strúhadlom na jemných slzách, hrubej a polohrubej múky a vajec si pripravíme cesto.
- áme si variť osolenú vodu. Keď je voda vriaca, nahádžeme do nej cesto cez haluškár.
- Po uvarení vyberieme halušky sitkom a zmiešame ich s udusenou kapustou.
- Podľa potreby dochutíme. Ak sú príliš kyslé, pridáme trošku cukru.
- Na tanieri dozdobíme jarnou cibuľkou, ktorú si nakrájame na kolieska.