Žihľavové palacinky s volským okom
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
75 g jemných ovsených vločiek,
125 ml mlieka,
1 vajce,
50 g čerstvých žihľavových lístkov,
štipka soli
POSTUP
- Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút napučať. Osolíme, pridáme vajce a nadrobno nasekané lístky žihľavy, ktoré predtým 2 – 3 minúty povaríme vo vriacej vode.
- Všetko rozmixujte na hladkú hmotu, podľa potreby pridáme mlieko alebo vločky tak, aby vzniklo mierne husté cesto.
- Na stredne rozpálenú panvicu nalejeme primerané množstvo cesta, rozprestrieme po celej ploche panvice a z oboch strán opečieme.
- Na hotovú palacinku položíme volské oko a ozdobíme červenou cibuľkou. Posypeme nahrubo mletým farebným korením.