Pripravte si jednoduchý zimný šalát so sezamom.
Zimný šalát so sezamom
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
14
minútIngrediencie
150 až 200 g prerastenej oravskej slaniny
1 hlávku kelu bez vonkajších listov
1 červenú cibuľu
2 lyžičky francúzskej horčice
1 téglik kyslej smotany
1 veľkú lyžicu sezamových semiačok
trošku cukru
soľ
biele mleté korenie
petržlenovú vňať
POSTUP
- Sezamové semiačka opražíme v panvici na miernom plameni dozlatista a dáme zatiaľ nabok.
- Stredné krehké kelové listy (vyberáme len čerstvú hlávku) pokrájame na úplne jemné rezančeky a dáme do misy aj s očistenou cibuľou pokrájanou na tenké plátky.
- Dobre prerastenú slaninu pokrájame na tenké plátky a opražíme dochrumkava a dočervena.
- áme na papierové kuchynské utierky odsať z prebytočnej masti, potom pridáme do misy s kelom a cibuľou a primiešame aj časť najemno pokrájanej petržlenovej vňate.
- Na dresing vymiešame kyslú smotanu s horčicou, troškou cukru, ochutíme soľou, korením a premiešame s pripravenými surovinami.
- Pri podávaní posypeme šalát opraženým sezamom a zvyšnou petržlenovou vňaťou.