Hríbové taštičky
Porcie
4
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
50
minútCelkový čas
1
hodina10
minútIngrediencie
500 g šampiňónov nakrájaných na plátky
2 cibule , nakrájané na plátky
2 – 3 strúčiky cesnaku
čerstvý tymián
3 PL olivového oleja
1 PL sójovej omáčky
100 g strúhaného syra gruyere
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
4 malé vajíčka
POSTUP
- strednej miske vyšľaháme múku so soľou. Maslo zapracujte pomocou mixéra na pečivo, vidličkou alebo robotom na pečivo, kým sa nevytvoria omrvinky. Pridajte vodu a miešajte, kým sa nezapracuje.
- Cesto rozdeľte na 4 časti a zabaľte do plastovej fólie, vytvarujte kotúče a dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
- Medzitým si pripravte náplň. Vo veľkej panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte cibuľu a cesnak a varte asi 5 minút alebo do zmäknutia.
- Pridáme huby a s cibuľou opekáme asi 10-15 minút za častého miešania.
- Pridajte sójovú omáčku, soľ, korenie a tymian a varte ďalších 3 až 5 minút.
- Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
- Predhrejte rúru 200 C.
- Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte každý kúsok cesta na kruh s priemerom 20 cm.
- Každý položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Každé cesto posypte syrom, pričom po okraji necháme asi 2 cm.
- Na syr natrieme hubovú zmes.
- Cesto preložíme cez plnku. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme asi 20 minút do mierne zlatistej farby.
- Vyberte z rúry a do stredu každej galette urobte jamku.
- Rozbite 4 vajcia do 4 malých rôznych misiek. Ak sú vajcia príliš veľké, odstráňte časť bielkov. Na každú galette pridajte vajíčko a pečte ďalších 10 minút, kým sa vajcia neuvaria.