Každý z vás určite pozná sviečkovú Wellington. Tak teraz si pripravíme Wellington tak trochu inak. Použijeme lososa a zdravý špenát. Losos Wellington je neskutočný. Prajeme dobrú chuť!
Losos Wellington
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
2 pl masla
2 strúčiky cesnaku
1⁄2 stredne veľkej cibule
150 g Špenátu
1 čl soli (pre špenát)
1 čl korenia (pre špenát)
1⁄3 šálky strúhanky
100 g smotanového syru
1⁄4 šálky parmezánu, strúhaného
2 pl kôpru, nasekaného
1 list z lístkového cesta
1 filet z lososa
1 čl soli (losos)
1 čl korenia (losos)
1 Vajce
POSTUP
- úru si predhrejeme na 220°C.
- panvici na miernom ohni roztopíme maslo, pridáme cesnak a cibuľu. Cibuľu restujeme do sklovita. Pridáme špenát, soľ a korenie a varíme kým špenát nezvädne. Následne pridáme strúhanku, smotanový syr, parmezán a kôpor a za stáleho miešania varíme až kým sa zmes ceľkom nespojí.
- Na doske si rozvaľkáme lístkové cesto a do stredu umiestnime lososa osoleného a okoreneného z oboch strán. Na lososa natrieme niekoľko lyžíc zmesi tak aby sa nesypal po bokoch.
- Lososa zo zmesou opatrne zabaľte do cesta a obráťte na druhu stranu a položte na plech.
- malej miske si rozšľahajte vajce a potrite vrchnú stranu lístkového cesta. Následne cez vrch spravte par zárezov.
- Pečieme 20-25 min.
- Dobrú chuť!