Po ťažkých jedlách, ktoré sme si vychutnávali v zime, odľahčime náš jedálničiek studeným cestovinovým šalátom. Jednoduchý recept ozvláštnime prepeličími vajíčkami a cícerom.
Cestovinový šalát s prepeličím vajíčkom a cícerom
Porcie
2
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
7
minútIngrediencie
100 g Sterilizovaného cíceru
150 g Uvarených cestovín
4 rajčiny
4pl Jogurtu
4-5 prepeličích vajíčok
80 g Stopkového zeleru
1 pl cesnaku
1 pl Olivový olej
Soľ
Korenie
Bylinky
POSTUP
- Najskôr si v slanej vode uvaríme cestoviny. Druh si vyberte podľa vlastnej chuti. Varíme 5-7 minút. Potom ich precedíme.
- Rajčiny, stopkový zeler a prepeličie vajíčka nakrájame na menšie kúsky. Spolu s jogurtom, cesnakom, olivovým olejom a sterilizovaným cícerom ich zmiešame s uvarenými cestovinami.
- Hotový šalát okoreníme, osolíme a pridáme bylinky.