Cuketovo mrkvové lievance
Porcie
25
porcieČas prípravy
20
minútČas varenia
20
minútKalórie
300
kcalIngrediencie
300 g asi 1 stredne nastrúhaná cuketa
200 g asi 2 stredne nastrúhané mrkvy
1 ČL soli
25 g strúhaného parmezánu
3 zelené cibule , jemne nakrájané
2 strúčiky cesnaku , mleté
3 PL čerstvej petržlenovej vňate
3 PL čerstvého kôpru , nasekaného
30 g univerzálnej múky
50 g strúhanky
2 vajcia
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
2 PL olivového oleja , na vyprážanie
POSTUP
- Nastrúhajte cuketu a mrkvu pomocou veľkých otvorov na strúhadle. Nastrúhanú cuketu a mrkvu preložte do kuchynskej utierky. Osolíme a necháme 5 minút postáť.
- Zabaľte ho a vytlačte čo najviac tekutiny. Toto je dôležitý krok, pretože závisí od toho, aké chrumkavé budú lievance.
- Vytlačenú cuketu a mrkvu dáme do misy, pridáme parmezán, cibuľku, cesnak, petržlenovú vňať a kôpor, vajce, múku, strúhanku, soľ a korenie. Miešajte, kým sa dobre nespojí.
- Zahrejte olivový olej na nepriľnavej panvici na strednom ohni. Nalejte lyžice cesta do panvice a vyrovnajte ich zadnou stranou lyžice alebo špachtle.
- Každé lievance pečte asi 3 až 4 minúty alebo kým spodok nie je zlatý a chrumkavý. Otočte a pečte ďalšie 3 minúty na druhej strane.
- Preložíme na papierové obrúsky, aby sa odsal prebytočný olej.
- Podávajte horúce s omáčkou Tzatziki alebo cesnakovou kyslou smotanou.
Poznámky
- Autor: Home Cooking Adventure
- Link: https://www.homecookingadventure.com/zucchini-carrot-fritters/